Prajitura Tosca

de Oana in Prajituri, 20 Ian 2010 | 43384 vizualizari

 

Adaptare dupa Anca si Miha :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt (200g)
  • o fiola esenta vanilie
  • o lingurita coaja de portocala rasa

Glazura:

  • o ciocolata amaruie (100g)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Un pachet de biscuiti simpli (150g)

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, foarte lejer, sa nu se lase. Eu am avut cocos multicolor, a iesit tare dragut blatul! Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mic, in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Este gata cand se aureste la suprafata.

Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga apoi amidonul si laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga untul taiat felii, se amesteca pana se topeste apoi se lasa la racit. Se adauga in crema rece esenta de vanilie si coaja de portocala.

Glazura: se topeste untul cu ciocolata si frisca lichida, pana se omogenizeaza, apoi se lasa putin la racit.

Se scoate hartia de copt de pe blat, blatul se pune inapoi in tava, apoi se unge cu toata crema, se aseaza biscuitii pe toata suprafata iar deasupra se toarna si se niveleaza glazura. Se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac